Prințul Paul al României a primit, pe 17 decembrie 2020, o pedeapsă de 3 ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa, dar a fugit din țară și a fost prins abia acum.

Anunțul privind prinderea acestuia a fost făcut luni de ministrul de Interne, Lucian Bode.

"Urmare a activităților de cooperare internațională între poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat în Paris Paul Filip al României", a spus ministrul.

În același dosar, Remus Truică a fost condamnat definitiv la șapte ani închisoare cu executare, iar oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz au fost și ei condamnați la câte cinci ani închisoare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat, el fiind obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistență Integrată București sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3.

Tot pe 17 decembrie 2020, Paul Philippe al României a fost dat în urmărire internațională, în condițiile în care nu a fost găsit acasă de către polițiștii care au mers să îl ridice pentru a fi încarcerat.