Procesul prin care Augustin Lazăr a cerut suspendare procedurii de revocare a sa din funcția de Procuror general al se va muta pentru judecare de la Curtea de Apel Alba la Curtea de Apel București. Decizia instanței este fără cale de atac.

Solicitare de mutare a judecării dosarului la București a fost făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Consilierul juridic care reprezintă pârâții a solicitat, marți, instanței din Alba Iulia admiterea excepției necompetenței teritoriale și declinarea competenței către Curtea de Apel București.

Potrivit concluziilor prezentate de către acesta, reclamantul, respectiv Augustin Lazăr, menționează "în mod expres" calitatea sa de procuror general, adăugând și că întreaga procedură administrativă îl privește pe procurorul general.În replică, avocatul Ovidiu Podar, care îl reprezintă pe Augustin Lazăr, a adus în discuție art. 10 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ, spunând că instanța competentă se stabilește ținând cont de domiciliu.Și la primul termen, soldat cu o amânare, pârâții au invocat faptul că nu ar fi de competența CA Alba Iulia judecarea acestei cauze.

Avocatul Podar a susținut atunci că Legea contenciosului administrativ prevedea, până în vara aceasta, o competență alternativă, în sensul că se putea alege între competența pe baza domiciliului reclamantului, care în cazul de față e CA Alba Iulia, respectiv instanța competentă de la sediul autorității pârâte - Curtea de Apel Bucureșt, scrie Agerpres.

După decizie, Tudorel Toader a scris pe contul său de Facebook dacă  "autorul plângerii chiar nu cunoștea regulile de competență sau pur și simplu a vrut să mai tragă de timp?