Prim-procurorul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a declarat luni că va fi extinsă urmărirea penală in rem cu privire la faptul că cei doi jandarmi agresați de protestatari au fost lăsați izolați de colegii lor.

"Inițial s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu și urmează a fi extinsă și pentru neglijență în serviciu, dat fiind (..) contextul în care cei doi militari jandarmi au fost lăsați neizolați de către colegii lor”, a afirmat prim procurorul Parchetului Militar pe de lângă Tribunalul Militar București, Ionel Corbu, relatează News.ro.

El a declarat că că arma sustrasă de la femeia jandarm în timpul protestelor de vineri nu a fost găsită.

Ionel Corbu a spus că, până în prezent, au fost depuse în jur de 30 de plângeri de către persoane care au avut de suferit în urma intervenției jandarmilor în Piața Victoriei.

"Urmează ca, la acest moment, să primesc plângerile persoanelor vătămate direcționate de către secțiile de poliție, în speță de la Secția 1 Poliție. Sunt în jur de 30 de plângeri la acest moment. Colegii mei procedează la audierea persoanelor vătămate. În continuare, o să solicităm înscrisurile necesare conturării unei probațiuni corespunzătoare și de la instituțiile de resort", a afirmat el, relatează Agerpres.

Întrebat dacă ia în calcul audierea jandarmilor care i-au lovit pe protestatari, Ionel Corbu a spus: "Absolut pe toți cei despre care există indicii și presupuneri rezonabile că au acționat în afara îndatoririlor de serviciu".

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele violente petrecute la protestul de vineri seară din Piața Victoriei.

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat sâmbătă procurorului general, Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor "în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piața Victoriei din București”, a anunțat Administrația Prezidențială.