Procurorii DNA au descins miercuri dimineață în biroul primarului municipiului Iași, Mihai Chirica.

Mihai Chirica ar fi fost informat despre percheziții la prima oră a dimineții, dar a ales să plece la București, alături de Petru Movilă, city-managerul primăriei, potrivit ReporterIS.ro.

În același timp, viceprimarul Daniel Juravle se afla deja la Guvern, în București, încă de la prima oră a dimineții. Mihai Chirica și Petru Movilă au sosit mai târziu.

„În această dimineață procurori din cadrul DNA Iași au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalității. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acțiune. În acest moment eu mă aflu la București, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele orașului. Nu vă pot da mai multe detalii și sunt sigur că o comunicare oficială o veți primi de la instituțiile de resort", le-a spus Mihai Chirica jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.

DNA a anunțat că au fost ridicate mai multe documente, dar și calculatorul de serviciu al inspectorului Victor Gavriluță, din cadrul Serviciului GIS-Cadastru. Cel din urmă s-a ocupat de dosarul de edificare al blocului ridicat de Gheorghe Cheșcu, patronul FLUX.