Procurorii DNA ridică joi documente de la Primăria Capitalei, informația fiind confirmată de către primarul general Nicușor Dan, care a precizat că aceștia au venit în biroul său chiar înaintea conferinței de presăpe tema grevei de la STB.

DNA a transmis ulterior că sunt vizate fapte de corupție din perioada 2020 – 2021, notează news.ro.

DNA a transmis că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.       

”În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București”, precizează DNA.      

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Întrebat, la finalul declarațiilor pe tema grevei de la STB, despre prezența procurorilor DNA la sediul primăriei, Nicușor Dan a afirmat că aceștia au venit în biroul său înaintea conferinței și i-au transmis că trebuie să ridice documente.

Nicușor Dan a precizat că reprezentanții DNA i s-au adresat în calitate de conducător al instituției și că ar fi vorba despre chestiuni de resurse umane.

”Au venit la mine la birou, au spus că trebuie să facă o percheziție. Le-am spus că trebuie să plec la o conferință de presă. Mi-au spus ceva de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente și le-am spus, ”Da, sigur.””, a declarat Nicușor Dan.