Procurorii militari ai DNA l-au reținut marți pe colonelul Ștefan Enache, detașat la Secretariatul General al Guvernului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 30.000 de euro.

Ștefan Enache este colonel în cadrul U.M. 02999.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 8 decembrie 2015, "inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat".

Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă. 

În același context, pe 14 decembrie 2015, Enache Ștefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

DNA precizează că Ștefan Enache va fi prezentat, marți, Tribunalului Militar București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.