Procurorul general Augustin Lazăr susține că totul se petrece în contextul în care se apropie finalizarea unor dosare importante, care privesc persoane publice. „Activitatea conducerii DNA-ului este în mod clar una performantă”.

Augustin Lazăr nu vede motive pentru o revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Trebuie să știm că în acest context intern sensibil privind modificarea legilor justiției, privind apropierea de finalizare a unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publică, mai ales DNA, dar și DIICOT sunt structuri expuse și care sunt cele criticate, mai ales prin conducătorii lor. Nu există nici un fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului șef DNA, care lucrează în mod clar în cadrul legii”, a declarat procurorul general pentru RFI.

Lazăr a vorbit și despre acuzațiile unor inculpați privind presupuse falsificări de probe de către procurori.

„Noi putem să înțelegem și emoțiile și criticile aduse de persoanele care pretind că nu au avut parte de un proces echitabil, că s-au folosit probe care nu au fost obținute în condițiile legii, acestea sunt apărări pe care și le fac toți inculpații, dar observăm că inculpați cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile și care sunt chemate să răspundă pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc să producă o anumită emoție și să influențeze oarecum pe cei care ar trebui să soluționeze dosarele. Sunt dosare care se apropie de a fi judecate la prima instanță, altele în apel și vor rămâne hotărârile definitive. Ei își încearcă ultima șansă. Prin urmare, activitatea conducerii DNA-ului este în mod clar una performantă. Ei au fost foarte eficace, de aceea sunt și foarte criticați”, a mai spus Augustin Lazăr.