Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat acordul față de propunerea președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, de a organiza întâlnirea sa cu liderul rus, Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski și-a exprimat acordul față de propunerea președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, de a organiza întâlnirea sa cu liderul rus, Vladimir Putin, a anunțat marți publicația ucraineană "Vesti", citându-l pe secretarul de presă al președintelui ucrainean, Serhi Nikiforov.

Publicația - preluată de Tass - precizează că l-a contactat pe Nikiforov, care a explicat într-un comentariu că "nu se vorbește, deocamdată, despre formatul întâlnirii", ci este doar o chestiune de acord în principiu față de o astfel de întâlnire".

Luni, Volodimir Zelenski a anunțat că a avut o convorbire telefonică cu Recep Tayyip Erdoğan. Biroul de presă al liderului turc a subliniat că, în timpul convorbirii telefonice cu omologul său ucrainean, Recep Tayyip Erdoğan și-a exprimat disponibilitatea de a continua eforturile de mediere între Federația Rusă și Ucraina.

Tot în cursul zilei de luni, președintele turc a purtat o convorbire telefonică cu liderul rus, Vladimir Putin, în timpul căreia s-a oferit să organizeze un summit cu participarea liderilor Federației Ruse, Ucrainei și ONU la Istanbul. 

Sursa: RADOR