Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu este la un pas de a ieși din pușcărie, după ce Judecătoria Vaslui i-a aprobat cererea de eliberare condiționată. El execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare în dosarul „Transformatorul”.

Judecătoria Vaslui a decis eliberarea condiționată a lui Relu Fenechiu, fostul politician și om de afaceri aflat actualmente în penitenciar.

”Admite propunerea Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiționată a persoanei condamnate Fenechiu Relu. În temeiul art. 587 alin. 1 Cod procedură penală, dispune eliberarea condiționată a condamnatului Fenechiu Relu, anterior executării integrale a pedepsei de 5 ani și 6 luni închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 62/2017 a Tribunalului Vaslui, mandat de executare nr. 69/2017”, se arată în minuta publicată de Judecătoria Vaslui.

Decizia judecătoriei nu este defintivă. Ea poate fi atacată de DNA.

Relu Fenechiu a executat până acum 3 ani și 6 luni de pedeapsă. El mai a mai semnat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției într-un alt dosar, negociind cu DNA o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare.

Acesta și-a recunoscut faptele pentru ca noua pedeapsă să fie contopită cu cea pe care o execută deja.