Procurorii DNA au preluat de la DIICOT dosarul creditelor de zeci de milioane de euro acordate de BRD unor VIP-uri. Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, se află sub control judiciar.

Conform unor surse judiciare, Remus Truică va fi informat că i se prelungește măsura controlului judiciar aplicată de procurorii DIICOT. Măsura va fi luată de procurorii DNA după ce aceștia au preluat dosarul bancherilor de la DIICOT.

Remus Truică este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Procurorii susțin că, în complicitate cu funcționari ai BRD, ar fi prejudiciat banca cu peste 35 milioane de euro.

Creditele ar fi fost luate fraudulos prin interpuși, persoane fizice sau firme aflate sub controlul direct al lui Truică, banii fiind ulterior depuși în conturi din străinătate.În același dosar sunt implicate însă și alte nume sonore. Elena Udrea, Adrian Sârbu, Sorin Roșca Stănescu sunt și ei anchetați în acest dosar pentru înșelăciune și spălare de bani. Sârbu ar fi adus băncii un prejudiciu de patru milioane de dolari, iar Roșca Stănescu de trei milioane de euro.

Elena Udrea ar fi luat un credit de trei milioane de euro pe care l-ar fi înstrăinat și ulterior a devenit neperformant.Și mai mulți angajați ai BRD sunt anchetați în acest caz.