Judecătorii Curții Constituționale a României s-au întrunit vineri într-o întâlnire informală, pentru a analiza dacă vor dezbate oficial cererile depuse privind anularea primului tur al alegerilor prezidențiale, au precizat, pentru Agerpres surse.

UPDATE

CCR a luat decizia după ce a primit patru sesizări de la SNSPA, Institutul pentru Studiul Totalitarismului, publicația Calea Europeană și candidatul Cristian Terheș, dar și în baza documentelor de la serviciile secrete.

****

Judecătorii CCR s-au reunit vineri dimineață și după dezbateri care au durat cinci ore au luat o pauză. După ce vor reveni, ei vor vota dacă anulează sau nu primul tur al alegerilor prezidențiale. 

*****

Joi seară, instanța constituțională a anunțat că cererile depuse privind anularea primului tur al prezidențialelor urmează să fie examinate în cadrul procesului de validare a alegerilor.

"Având în vedere solicitările reprezentanților mass-media cu privire la primirea unor petiții și cereri referitoare la derularea alegerilor pentru funcția de președinte al României, Curtea Constituțională precizează că acestea au fost înregistrate și urmează să fie examinate conform prevederilor constituționale și legale, în cadrul procesului de validare a alegerilor'', se preciza într-un comunicat al CCR transmis Agerpres.

În comunicat se menționa că, în această etapă a procesului electoral, în conformitate cu dispozițiile constituționale, Curtea poate examina contestații formulate de către candidații calificați în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Curtea Constituțională a primit joi patru sesizări în care se solicită anularea rezultatelor de la primul tur al alegerilor prezidențiale.

Au depus sesizări în acest sens Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, publicația Calea Europeană și candidatul independent Cristian Terheș.