Procurorii DIICOT au emis nu mai puțin de 13 ordonanțe de reținere după cele 59 de percheziții efectuate luni în București, Vrancea, Brăila și Constanța. Aceștia vor fi prezentați astăzi instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Medicii Eugenia Muja, Mihaela Irina Mătărângă, Elena Dumea, Cosmin Boldeanu, Paul Crețu și Vasile Sorica au fost reținuți de procurori.

În același dosar au mai fost reținuți Liliana Sgîrcitu (soția interlopului Titu Sgîrcitu), Mirela Boboc, Gela Gavrilă, Alina Gabriela Dragu, Andreea Baciu, Iolanda Ionica Serghiev și Cosetti Niculescu.

Cei reținuți vor fi duși în instanță marți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Titi Sgîrcitu se află deja încarcerat în Penitenciarul Focșani, unde are de executat o pedeapsă de 4 ani și 9 luni închisoare pentru infracțiuni de violență.

Procurorii anchetază o grupare condusă de un cap al lumii interlope. Zeci de farmaciști, medici de familie și oncologi, angajați ai CNAS sunt implicați.

Gruparea avea rolul de a elibera și deconta rețete fictive, prejudiciul calculat până acum fiind de nouă milioane de lei.

Conform procurorilor, în anul 2009, Titu Sgîrcitu (liderul unui clan din Brăila) a înființat firma Ahmeya Pharm SRL din care a rezultat lanțul de farmacii Ahmeya, al cărei administrator este soția sa, Liliana Valentina Sgîrcitu.