Florin Iordache nu a mai fost de acord cu intervenții din partea USR pe un amendament PSD prin care judecătorii promovează la Înalta Curte de Casație și Justiție doar pe baza unui interviu.


UPDATE 2 Marton Arpad (UDMR), are o remarcă ce a stârnit râsul lui Iordache: „Rog colegii de la PNL să își țină amendamanetele la partid, pentru că oricum vor pica”

UPDATE 1 S-a adoptat amendamentul PSD prin care președintele României poate refuza doar o dată numirile procurorilor șefi ai DNA, DIICOT și Parchetul General. Legislația actuală prevede că președintele nu are limită de refuzuri, însă trebuie să le motiveze.

***** Știrea inițială

Florin Iordache a provocat controverse în rândul opoziției atunci când a interzis membrilor USR să intervină pe marginea unui amendament PSD la legea 303/2004, care prevede că judecătorii pot avansa la Înalta Curte de Casație și Justiție doar pe baza unui simplu interviu susținut la Secția pentru procurori a CSM, fără examen.

Nicușor Dan a vrut să intervină, dar s-a lovit de refuzul lui Iordache. În apărarea sa a vorbit Stelian Ion (USR), care i-a cerut să respecte dreptul la cuvânt.

Iordache a tăiat microfonul, spunând că nu se mai acordă cuvântul.

Alina Gorghiu (PNL) a intervenit, însă, și a încercat să îi explice lui Iordache că nu este normal să nu lase un parlamentar să vorbească. „Așa, puteți vota aici voi dacă mai avem voie să vorbim”.

Iordache a încercat să o întrerupă în mai multe rânduri, moment în care Alina Gorghiu a ridicat vocea și i-a cerut să o lase să termine, pentru că ea nu l-a întrerupt niciodată.

„Dacă nu eram camere de luat vederi, nu am fi avut acest dialog”, i-a replicat Florin Iordache Alinei Gorghiu.

Până la urmă, Nicușor Dan a primit cele 30 de secunde pentru a-și spune punctul de vedere, dar Iordache a ținut-o pe a lui.