Ministrul justiției, Stelian Ion, a anunțat lansarea în dezbatere publică a modificărilor aduse Codului penal, spunând că există „un acord în coaliție pentru acest demers”, precum și a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2021-2025.

„Pași concreți pentru a repara legile, pentru combaterea corupției și pentru un sistem de justiție eficient. Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului Penal, existând un acord în coaliție pentru acest demers. Vor fi 30 de zile pentru observații și propuneri din partea oricui este interesat, iar Ministerul Justiției le va analiza și le va prelua pe cele care aduc soluții îmbunătățite. Lansăm, de asemenea, în dezbatere publică Strategia Națională Anticorupție pentru perioada 2021-2025”, a scris Stelian Ion marți pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că a prezentat coaliției de guvernământ și proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate.

„Insistăm pe măsurile de protecție a celor care semnalează fapte de corupție sau comportamente neetice în instituțiile de stat, dar și în mediul privat. Voi discuta și cu reprezentanții administrației locale despre rolul crucial pe care îl au avertizorii de integritate pentru protejarea interesului public în primării”, a precizat ministrul.