Sebastian Ghiță va fi audiat vineri de judecătorii Curții Supreme din Belgrad, în vederea extrădării, ședința nefiind însă publică, potrivit unui anunț al instanței.

Sebastian Ghiță le-a spus magistraților sârbi că nu dorește să fie extrădat în România, deoarece este o victimă politică. 

Avocatul său a cerut ca Sebastian Ghiță să fie plasat sub arest la domiciliu.

Pe 9 mai, avocații lui Sebastian Ghiță declarau la Înalta Curte de Casație și Justiție că fostul deputat vrea să asiste la procesele pe care le are deschise în instanțele din România prin videoconferință. 

***

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță va fi audiat de către magistrații Curții Supreme din Belgrad vineri, pe data de 19 mai la ora 12.30, a anunțat Curtea Supremă din Belgrad, transmite Mediafax.

Audierea nu va fi publică, au transmis reprezentanții instanței.

În ceea ce privește cauzele din țară în care este implicat fostul deputat, acesta va fi audiat luni prin videoconferință la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul "Ponta-Blair". Audierea a fost amânată pentru că Sebastian Ghiță a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia.

În prezent, Sebastian Ghiță este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorități, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.