Sebastian Ghiţă va fi audiat vineri de judecătorii Curţii Supreme din Belgrad, în vederea extrădării, şedinţa nefiind însă publică, potrivit unui anunţ al instanţei.

Sebastian Ghiţă le-a spus magistraţilor sârbi că nu doreşte să fie extrădat în România, deoarece este o victimă politică. 

Avocatul său a cerut ca Sebastian Ghiţă să fie plasat sub arest la domiciliu.

Pe 9 mai, avocaţii lui Sebastian Ghiţă declarau la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că fostul deputat vrea să asiste la procesele pe care le are deschise în instanţele din România prin videoconferinţă. 

***

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă va fi audiat de către magistraţii Curţii Supreme din Belgrad vineri, pe data de 19 mai la ora 12.30, a anunţat Curtea Supremă din Belgrad, transmite Mediafax.

Audierea nu va fi publică, au transmis reprezentanţii instanţei.

În ceea ce priveşte cauzele din ţară în care este implicat fostul deputat, acesta va fi audiat luni prin videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Ponta-Blair". Audierea a fost amânată pentru că Sebastian Ghiţă a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.