Deputatul Sebastian Ghiță și primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru dare și, respectiv, luare de mită, Ghiță fiind acuzat oficial și de spălare de bani.

Procurorii anticorupție susțin că Ghiță și Bădescu au convenit ca Primăria Ploiești să finanțeze, cu un milion și jumătate de lei, clubul de baschet Asesoft, fondat de deputatul prahovean. În schimbul sponsorizării pentru echipa susținută de Ghiță, primarul Ploieștiului ar fi primit de la acesta, printr-o tranzacție între firme, o vilă în valoare de puțin peste un milion de lei, sumă din care Bădescu a plătit doar 124.000 de lei.

Încercând să ascundă proveniența respectivei case, Ghiță a făcut mai multe plăți dintr-o firmă a sa către una a lui Bădescu, banii fiind întorși apoi de firma primarului către o altă firmă despre care procurorii susțin că ar fi fost controlată de Ghiță. Din acest motiv, Sebastian Ghiță a ajuns să fie acuzat în acest dosar și de spălare de bani. 

Procurorii au înaintat rechizitoriul instanței supreme, solicitând judecătorilor să păstreze sechestrul asupra bunurilor celor doi.