Curtea Supremă din Serbia a dispus eliberarea lui Sebastian Ghiță din arest contra unei cauțiuni în valoare de 200.000 de euro. Judecătorii au dispus reținerea pașaportului acestuia și i-au interzis să părăsească Belgradul.

Informația a fost dată publicității de agenția de știri Tanjug, citată de news.ro.

Sebastian Ghiță a fost prins în capitala Serbiei pe 14 aprilie, iar de atunci s-au strâns pe numele său mai multe mandate de arestare. Fostul parlamentar avea fizionomia schimbată, s-a legitimat cu un pașaport falsificat și expirat.

Ministerul Justiției a trimis la Belgrad documentele prin care a cerut extrădarea. Dosarul tradus are 475 de pagini, dar decizia de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță aparține magistraților sârbi.

Dosarele lui Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță este cercetat și judecat în mai multe dosare penale, pe numele lui fiind deja emis un mandat european de arestare. Ghiță se afla pe lista „Most Wanted” a Europol.

Ultimul dosar în care a fost trimis în judecată cuprinde, pe lângă fostul deputat, nume importante din justiția prahoveană, despre care procurorii anticorupție susțin că erau preș în fața lui Ghiță și îi serveau informații secrete.

Un alt dosar important, dar care este încă în anchetă, îl are protagonist pe Sebastian Ghiță alături de fostul premier Victor Ponta și se referă la aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair.

Vizita, în valoare de peste 200.000 de euro, ar fi fost plătită de Sebastian Ghiță pentru ca Ponta să câștige capital electoral. În schimb, Victor Ponta i-a rezervat pe liste un loc eligibil pentru Camera Deputaților lui Sebastian Ghiță.

Fostul deputat a dispărut înainte de Crăciun, când polițiștii care îl filau i-au pierdut urma. Au urmat apoi mai multe episoade de „dezvăluiri” la postul de televiziune pe care îl controlează.

Dezvăluirile, mai mult sau mai puțin reale, fără probe, au dus la o anchetă internă în SRI, acolo unde numărul 2, Florian Coldea a fost brusc trecut în rezervă, deși comisia de anchetă stabilise că nu a încălcat legea.Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată  și alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.