Magistrații Curții de Apel București au pus luni sechestru pe 4,7 milioane de euro din averea fostului ministru Elelna Udrea, în dosarul Hidroelectrica, în care aceasta este trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență și spălare de bani.

Astfel, Curtea de Apel a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare ale Elenei Udrea, până la concurența echivalentului în lei a sumei de 4.700.000 euro, în vederea confiscării speciale, scrie News.ro.

Decizia poate fi contestată, iar Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, spune că apărarea pregătește căile de atac. "Așteptăm să ni se comunice, apoi în termenul legal vom pregăti căile de atac la Înalta Curte", a declarat pentru News.ro avocatul Elenei Udrea.

În acest dosar, Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în 20 decembrie 2017, pentru trafic de influență și spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă, Elena Udrea fiind acuzată că a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru ca în schimb să intervină pentru menținerea contractului între Hidrolectrica și firma acestuia.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută omul de afaceri Bogdan Buzăianu, prin intermediari, de a primi suma de cinci milioane de dolari pentru a interveni pe lângă factori de decizie din Ministerul Economiei și din SC Hidroelectrica SA, pentru menținerea în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată) a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu Hidroelectrica.