Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au clasat dosarul penal denumit generic „Timmermans", pe motiv că nu a fost găsit niciun indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista.

„Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic «Timmermans», clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informații false, prev. de art. 404 Cod penal și constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, a anunțat Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție.

În februarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a înregistrat un dosar penal în urma plângerii depuse de luju.ro, plângere în care prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiție Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, și șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, erau acuzați de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018.

Inițial, denunțul a fost depus la DIICOT, însă a fost trimis apoi către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.