Mariana Ghena a declarat vineri că nu se justifică sub nicio formă înființarea Secției de investigare a unor infracțiuni din Justiție, fiind de părere că nu s-a motivat consistent această propunere.

"Plenul CSM a exprimat un aviz negativ și cu privire la acest aspect. Avizul negativ (...) a fost solid motivat. Dacă ați observat în punctul de vedere exprimat de reprezentanții CSM care au primit mandatul nostru, al tuturor membrilor din Consiliu, și aceștia s-au opus invocând același aviz negativ, cu motivarea care se găsește în cuprinsul acestuia. Această secție, din punctul nostru de vedere, nu este necesară. Nu justifică sub nicio formă înființarea ei și mai ales în modalitatea în care a fost discutată și în cele din urmă adoptată. Există o reglementare în vigoare, nu s-a motivat consistent această propunere și cu atât mai puțin nu suntem de acord cu adoptarea acestui text de lege", a afirmat șefa CSM, relatează Agerpres.

Referitor la dezbaterile din Comisia parlamentară specială privind legile Justiției, Mariana Ghena a precizat că i-ar fi plăcut să audă că sunt însușite propunerile CSM, care reprezintă esența opiniilor judecătorilor și procurorilor, și că în schimb a văzut afirmații potrivit cărora sunt luate în considerare cele ale unei asociații a magistraților.

Șefa CSM a subliniat că membrii acelei asociații, "indiferent câți sunt — mulți sau puțini", nu se pot disocia de sistemul judiciar, nu pot exprima alte opinii sau opinii disonante cu cele exprimate în majoritate, într-un mod consistent de colegii judecători și procurori.