Tarcea acuză presiuni din partea unei asociații care susține că șefa ICCJ este o obișnuită a caselor conspirative ale serviciilor secrete. Atacul apare în condițiile în care urmează sentințe în dosare importante, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea.

Cristina Tarcea va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Consiliul Superior al Magistraturii după ce a fost acuzată de o asociație că este o apropiată a serviciilor secrete și o obișnuită a caselor conspirative, relatează Digi24.

Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție acuză presiuni în contextul în care la cea mai înaltă instanță din România urmează soluții în dosare grele.

„Am intrat şi eu în posesia unei sesizări prin care dumneavoastră sunteţi invitaţi să mă întrebaţi dacă am încălcat sau nu dispoziţiile articolului 5 şi articolului 7 din Legea 303/2004 şi sunteţi sesizaţi de faptul că este de notorietate în lumea magistraţilor că sunt o frecventă vizitatoare a caselor de protocol. Nu ştiu ce veţi face, dacă o veţi pune pe ordinea de zi, nu ştiu dacă veţi da curs acestei cereri, care în condiţii normale ar trebui ignorată. Dar tocmai pentru că nu trăim într-o societate normală, tocmai pentru că asistăm la o manipulare îngrozitoare, generală, care nu are drept scop decât periclitarea, în cele din urmă, a actului de justiţie, vreau să vă informez cu privire la faptul că voi sesiza personal, în cursul zilei de astăzi, Consiliul Superior de Apărare a Ţării şi, de asemenea, voi sesiza Inspecţia Judiciară. Cred că este momentul să terminăm cu aceste afirmaţii defăimătoare, lipsite de orice suport legal, iar cei care le fac să suporte consecinţele”, a spus Cristina Tarcea, citată de Agerpres.

Afirmațiile au fost făcute în ședința de joi a Consiliului Superior al Magistraturii, iar Cristina Tarcea a mai spus că trăim într-o societate caracterizată prin paranoia generală.

„Eu am subliniat faptul că, într-o societate normală, cine face o afirmaţie trebuie să o demonstreze. Dar noi nu suntem într-o societate normală, suntem într-o societate caracterizată printr-o paranoia generală, suntem într-o societate în care orice slăbiciune, reală sau nereală, se speculează pentru a se aduce umbre asupra actului de justiţie. (...) Puţin îmi pasă de imaginea mea, dar îmi pasă de imaginea mea atunci când această imagine se răsfrânge asupra imaginii Înaltei Curţi şi asupra imaginii judecătorilor care trebuie să pronunţe în această perioadă nişte soluţii şi grele”, a mai spus șefa ICCJ.

Cristina Tarcea a mai afirmat că este revoltată și că nu a fost în case conspirative și nu a avut relații decât instituționale cu alte autorități.

"Vă spun că nu am fost în casele de protocol şi că toate relaţiile Înaltei Curţi cu orice fel de instituţii au fost pur interinstituţionale şi pur în limita dispoziţiilor legale", a declarat Tarcea.

Unul dintre cele mai importante dosare în care se așteaptă o primă sentință este cel al președintelui PSD, Liviu Dragnea, iar pronunțarea ar putea veni pe 21 iunie, săptămâna viitoare.