Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, susține că revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA a fost politizată. „Nu am ştiut exact ce se întâmplă”, a afirmat Tarcea.

Declarațiile șefei Înaltei curți de Casație și Justiție a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat Realitatea TV.

„Nu am să vorbesc în numele colegilor mei judecători, pentru că nu am discutat cu dânşii aspectele astea. Am să vorbesc în numele meu şi am să vă spun că am privit, nu neapărat cu îngrijorare, dar intrigată tot ceea ce s-a întâmplat, pentru că mi s-a părut atât de inadmisibil de politizat totul, încât nu am ştiut exact ce se întâmplă şi nu am ştiut în ce măsură o structură care face parte, pana la urma, potrivit Constituţiei, din autoritatea judecatoreasca, trebuie să facă obiect de disputa al atator dispute politice”, a declarat Tarcea.

Șefa ICCJ susține că statutul procurorilor este incert și că nimeni nu se preocupă să lămurească acest lucru.

„Asta nu mi se pare normal şi nu trebuie să se întâmple. Este adevărat că statutul procurorului este destul de incert, potrivit Constitutiei noastre, lăsăm la o parte că nimeni nu are drept obiectiv lămurirea anumitor aspecte destul de neclare şi confuze din Constituţia României, dar atât timp cât o structură face parte din autoritatea judecătoarească, haideţi să nu facem campanii electorale, să nu facem acţiuni politice, implicând acea structură a autorităţii judecătoreşti”, a mai spus Cristina Tarcea la Realitatea TV.