Numit în funcție în urmă cu două luni, Aurelian Popa e acuzat de DNA de abuz în serviciu. Primarul Gabriela Firea îl păstrează în funcție, invocând prezumția de nevinovăție.

Serviciul Teritorial Constanța a dispus efectuarea urmăririi penale față de Aurelian Andrei Popa, care era la data faptei director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, a anunțat joi DNA.

”La data de 18 martie 2011, suspectul Popa Aurelian Andrei a îndeplinit, cu încălcarea legii, un act legat de atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția de director general al C.N. A.P.M. S.A., în sensul că a cumpărat pentru companie un teren situat în extravilanul comunei Agigea, fără a avea mandat în acest sens și la un preț mult mai mare decât valoarea comercială reală. Procedând în această manieră, suspectul a provocat companiei pe care o conducea un prejudiciu în valoare de 1.761.160,84 lei, reprezentând prețul terenului achiziționat în modalitatea de mai sus, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru vânzătorul terenului”, precizează Direcția Națională Anticorupție.

Primăria Capitalei a anunțat că Popa va fi menținut în funcție, invocând prezumția de nevinovăție: "Potrivit Certificatului de cazier judiciar nr.15604657 din 05.03.2018, domnul Popa Aurelian Andrei nu este înscris în cazierul judiciar".