Bolile de care suferă fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu pot fi tratate în sistemul penitenciar românesc, a declarat luni directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin.

"În cazul Oprescu, (...) am fost interpelați de instanța din Grecia cu privire la două afecțiuni. Am răspuns că avem capacitatea să le ținem sub control, să le tratăm în sistemul penitenciar românesc. Nu pot spune despre ce afecțiuni este vorba, dar vă pot confirma că pentru o afecțiune avem 170 de deținuti care sunt tratați, ținuți sub observație, (...) pentru cealaltă afecțiune undeva la 1.100 de persoane private de libertate primesc tratament și sunt ținute sub observație medicală în condiții corespunzătoare", a precizat Dan Halchin, într-o conferință de presă, relatează Agerpres.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat în luna mai la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și 8 luni pentru constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor. El nu a fost însă încarcerat deoarece se află în Grecia, de unde s-a cerut extrădarea.