Procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a vorbit într-un interviu acordat Pro TV despre situația provocată de aplicarea hotărârilor CCR privind Codul de procedură penală.

"Cred că, cel puțin, în ultima perioadă, lucrurile nu au stat atât de bine în ceea ce ne privește, mergând de la faptul că, în primul rând, DNA s-a abătut ușor de la scopul pentru care a fost înființată. Ușor mai tare, ușor mai mult… S-a abătut de la combaterea corupției de nivel înalt. Asta e o chestiune care cred că este indisolubil legată de obiectul de activitate al DNA, combaterea marii corupții. Trebuie să trecem la un DNA 2.0, la o altă etapă a DN Domnul Savu, ideea de bază rămâne ce vrem de la DNA. Dacă noi vrem de la DNA să se ocupe de cauze de corupție cu ofițeri de poliție judiciară cu 9 kile de pălincă sau 10 kile de cârnați, și să ne specializăm în zona asta, atunci asta vom avea", a spus Voineag.

El a mai declarat că impactul corupției este colosal.

"Avem un studiu la nivelul Parlamentului European, ne ducem undeva la 15 la sută din PIB. E vorba despre zeci de miliarde de euro anual, pe care noi îi pierdem. Eu cred că, în momentul de față, nu ne-am atins adevăratul potențial ca țară și unul dintre acești factori a fost corupția", a continuat acesta.

Șeful DNA a mai afirmat că efectul prescripțiilor "o să meargă și peste 5 ani, 8 ani, drept pentru care e nevoie ca motoarele să fie active aici, în DNA".