Șeful DNA, Crin Bologa, a fost întrebat, într-un interviu pentru EuropaFM, despre un dosar care vizează fapte destul de vechi privind certificatele de revoluționar, inclusiv cel obținut de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat în ce stadiu este dosarul, Crin Bologa a răspuns: "Deci, încercați să vorbim de un dosar, apoi de celălalt cu toate că v-am zis că nu pot să mă refer, dar, sigur, datoria dumneavoastră să întrebați și să văd eu cum (...) Este interesant să fii de partea asta, să fii întrebat și interogat. Din câte știu, acolo avem mai multe sesizări și de la persoane fizice, în dosarul mare, cred că avem și o declinare de la Parchetul General. Pot să vă spun că nu există la nivelul Direcției Naționale Anticorupție o începere de urmărire penală in personam față de persoana domnului Ciolacu. Deci nu are calitatea de suspect sau inculpat într-o cauză. Deci nu ne putem referi cu numele domnului Ciolacu, la un anumit dosar".

Șeful DNA a mai precizat că s-au dat soluții atât de clasare în acest dosar, dar și de trimitere în judecată.

"Alte, din câte știu, în unele cazuri, faptele au rămas la stadiul de tentativă, de tentativă la un abuz în serviciu a Secretariatului General care se ocupă de aceste probleme, de revoluționari", a continuat el.

Crin Bologa i-a mai cerut jurnalistei care l-a interveviat să facă o cerere în scris și atunci poate verifica mai multe detalii.

"Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva", a mai spus Bologa.

+++

În decembrie 2019, pe atunci președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că nu a solicitat indemnizație de la stat pentru că a participat la Revoluția din 1989, după ce Recorder a scris că are certificat de revoluționar și a cerut preschimbarea pentru a avea dreptul la indemnizație.