DNA Constanța anunță că a dispus reținerea pentru 24 de ore a șefului Gărzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 30 august - 4 septembrie, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor. Luni, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Dorin Meran i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Marți, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile