Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus luni reținerea pentru 24 de ore a șefului Secției de Chirurgie Cardiovasculară a IBCV Timișoara, Marinel Gașpar, acuzat de luare de mită.

Medicul ar fi luat mită în formă continuată (6 acte materiale), conformunui comunicat de presă transmis de dga.

În fapt, s-a reținut că în perioada 19.09. - 26.09.2022, în calitate de medic - șef Secție Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul ar fi pretins, indirect și primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfășurată conform atribuțiilor de serviciu.

Procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Structura centrală, serviciile anticorupție din județele Arad și Timiș.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.