Înalta Curte de Casație și Justiție a admis vineri cererea lui Dan Șova de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată de procurorii anticorupție. Măsura este în dosarul CET Govora.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Dan Șova. Senatorul va mai rămâne, însă, în arest pentru că decizia instanței nu este definitivă și nici executorie.

Hotărârea judecătorilor poate fi contestată de procurorii anticorupție. Șova se află în arest din data de 15 decembrie 2015, atunci când judecătorii au admis contestația DNA împotriva primei decizii prin care senatorul a fost plasat în arest la domiciliu. 

Decizia instanței a fost luată în dosarul CET Govora, în care senatorul Dan Șova este acuzat de trafic de influență, iar mandatul era valabil până pe 1 februarie.

Senatorul Dan Șova a fost arestat preventiv pe 15 decembrie în urma contestației formulate de procurorii DNA la prima decizie a instanței de a-l aresta la domiciliu. Dan Șova este acuzat de trafic de influență pentru 100.000 de euro la directorul CET Govora pentru a favoriza o casă de avocatură.

Procurorii DNA notează în referat că senatorul Dan Șova „a urlat efectiv” la directorul CET Govora pentru ca acesta să încheie contract de asistență juridică cu casa de avocatură pe care o controla.

„Declarația lui Mihai Bălan în ceea ce privește aspectele relative la discuțiile purtate cu Dan Șova în legătură cu încheierea contractelor de asistență juridică, în sensul că Dan Șova a urlat efectiv atunci când i s-a refuzat încheierea contractelor, relevă ascendentul acestuia față de funcționarul public și disprețul față atribuțiile acestuia de serviciu”, notează procurorii în referatul prin care cer arestarea senatorului Dan Șova.