Florian Bodog a fost trimis de DNA în judecată pentru abuz înserviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În prezent senator PSD, Florian Bodog a fost trimis luni în judecată pentru fapte comise în calitate de ministru al sănătății:

- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale),

- fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),

- fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

În același dosar a fost trimisă în judecată și Olivia Andreea Marcu (fostă Baciu), la data faptelor angajată în funcția de consilier personal al ministrului sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

În calitate de ministru al sănătății, Florian Bodog ar fi acționat în mod direct pentru ca Olivia Andreea Marcu, angajată în funcția de consilier personal, să-și încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract.

Totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte, precizează procurorii anticorupție.

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, Bodog, ”deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară”.

Astfel, consiliera ministrului, Olivia Andreea Marcu, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

Ministerul sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.