Curtea de Apel Constanța a dat miercuri sentința definitivă în dosarul în care fostul președinte al CJ Constanța a fost acuzat de abuz în serviciu prin nefinanțarea Centrului Militar Zonal, dar și evacuarea militarilor din sediu.

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe Nicușor Constantinescu la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată. Pedeapsa a fost mărită, pentru că inițial Tribunalul Constanța a dat o condamnare de trei ani de închisoare.

Fostul șef al Consiliului Județean Constanța  a fost obligat la plata a 4.000 de lei cheltuieli judiciare.

DNA l-a trimis în judecată pe Constantinescu pentru că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, a inițiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanță.

Procurorii au mai scris în rechizitoriu că el nu a asigurat o finanțare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Această decizie definitivă vine la două zile după ce Nicușor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul București la șase ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Însă această decizie nu este însă definitivă.