Magistrații Tribunalului București au amânat pentru luni, 16 decembrie, pronunțarea în dosarul Colectiv. La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru inculpații din dosar.

Decizia Tribunalului București nu va fi definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.

În acest dosar sunt judecate 13 persoane: cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, reprezentanții firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Niță și Cristian Niță și pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajați ai primăriei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc și pompierii Antonina Radu și George Petrica Matei.

Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru inculpați.

Părinții victimelor și supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv au cerut daune morale de la fostul primar Cristian Popescu Piedone și de la funcționarii trimiși în judecată.

Dosarul Colectiv a fost trimis în instanță de către Parchetul General în aprilie 2016, la Judecătoria Sectorului 4. Procesul a fost apoi mutat la Tribunalul București, unde procesul a fost blocat timp de doi ani pe chestiuni de procedură. În plus, judecătorul desemnat inițial să se ocupe de acest caz a ieșit la pensie.