Fostul consilier al lui Maior la SRI, Sergiu Ciobanu, arestat pentru trafic de influență în dosarul decontărilor ilegale de la CASMB, s-ar fi lăudat în fața unei colaboratoare DNA cu relațiile la nivel înalt, printre care fostul ministru Dan Nica.

"Pe parcursul discuției din 14 iunie 2017, inculpatul (Nicolae Sergiu Ciobanu - n.r.) s-a lăudat cu relațiile sale și cu capacitatea de a influența numirile în funcții publice, sens în care l-a menționat pe fostul președinte al CASMB: «Eu n-am avut d-ăștia a lu' Iana mititei sau nu știu ce. Eu pe Iana cât am putut l-am ținut la Casă. Și pe el, și pe frac-su, fratele lui a fost general în... A fost șeful Direcției de Logistică din Ministerul de Interne»; «Chiar am făcut o greșeală, pentru că în momentul când am vorbit cu Nica, care era ministru de Interne, să-l pună șef la Direcție, pe el îl cheamă Iana Gheorghe și mai era încă unul, Iana Ioan. Și pe ăla l-a pus șef la Secretariatul General și ăla și acuma s-a pensionat și nu știe cui să mulțumească ce i s-a întâmplat bun în viață»; «Și pe urmă l-am sunat: 'Domne', vedeți că l-ați pus pe altu', puneți-l și pe ăsta!» Deci, eu i-am avut grijă de această familie foarte mult", se arată în documentele procurorilor anticorupție, potrivit Agerpres.

Fostul consilier al lui George Maior la SRI i-ar fi povestit interlocutoarei sforile pe care acesta le-ar fi tras pentru ca un constructor de spitale să ajungă profesor la Academia Națională de Informații, care, ulterior, ar fi participat la o licitație pentru o lucrare la un hotel al SRI în valoare de cinci milioane de euro.