Containerele cu saloane amenajate pentru pacienții cu COVID-19, în valoare de 6 milioane de lei, sunt în vizorul DNA Alba Iulia, unde există un dosar penal și care a solicitat documente de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu.

"Având în vedere că pe rolul Direcției Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanța procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări 'Amplasare provizorie și reversibilă - construcții modulare spital' precum și plățile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate", a declarat luni, pentru Agerpres, directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

În luna octombrie, SCJU Sibiu anunțat că a cheltuit peste șase milioane de lei pentru aceste containere în care sunt saloane pentru pacienți, bani dați de Consiliul Județean.

"Lucrările la cel mai important obiectiv de investiții al SCJU Sibiu din anul curent, anume 'Amplasarea provizorie și reversibilă construcții modulare secții spital' au fost finalizate în proporție de 100%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică și execuție lucrări. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Județean Sibiu, care continuă investițiile pentru asigurarea celor mai bune condiții în cadrul celei mai mari unități sanitare din județ. Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafață de circa 750 de mp", anunțat în luna octombrie SCJU printr-un comunicat de presă.