Procurorii au deschis luni un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, în urma unui articol apărut în presă referitor la uciderea unor pacienți infectați cu COVID-19 din Secția ATI.

Dosarul a fost deschis după ce a fost publicat un articol în presa locală, în care o sursă a declarat sub protecția anonimatului că ar fi ucis ca fost angajat al Secției ATI, atât el, dar și alte cadre medicale, pacienți cu COVID-19, a precizat, pentru Agerpres, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean.

"Deocamdată, doar în urma articolului ne-am sesizat din oficiu. S-a înregistrat dosar penal și urmează să facem cercetări in rem", a explicat procurorul Ion Veștemean.

Întrebat dacă de la începutul pandemiei și până în prezent, a fost înregistrată vreo plângere sau scrisoare anonimă în care să se afirme că sunt omorâți pacienții cu COVID-19 la ATI în Spitalul Județean Sibiu, procurorul Ion Veștemean a spus: "Nu, nu am avut nimic". O persoană care susține că ar fi fost angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, la Secția ATI, unde sunt bolnavii cu COVID-19, a afirmat într-un articol publicat duminică, în presa locală, că și "el ar fi omorât" pacienți".

Conform acestei dezvăluiri, pacienții cu COVID-19 aduși în această secție ar fi fost sedați de la început, în condițiile în care așa ceva este fatal pentru cei cu infecții respiratorii. De asemenea, potrivit sursei respective, acești pacienți ar fi fost efectiv legați de pat, de mâini și de picioare, în poziția cu fața în sus, în momentul în care nu mai puteau respira și începeau să se agite.