Procurorii spun că acesta nu ar fi putut comite infracțiunile de care este acuzat dacă nu controla Asociația Salariaților din SNP Petrom și din fosta Petromservice, fiind lider de sindicat. Prejudiciul este de peste 14,5 milioane de lei.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe liderul de sindicat Liviu Luca, alături de el fiind deferiți justiției alte șapte persoane: Sorin Mihai, Radu Florea, Gheorghe Stan, Gheorghe Șupeală, Zizi Anagnastopol, Mircea Băicoianu și Nicolae Sprințaru.

Ei sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, spălare de bani și complicitate la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, „în perioada anilor 2005 - 2009 Liviu Luca a inițiat și constituit un grup infracțional organizat, grup la care au aderat și ceilalți inculpați, ce a avut ca scop obținerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuințe și anexe gospodărești” situat în Păulești, jud. Prahova”.

Procurorii mai spun că Liviu Luca a putut comite infracțiunile pentru că acesta controla atât Asociația Salariaților din cadrul SNP Petrom S.A., precum și SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), fiind lider de sindicat (FSLI Petrom).

În rechizitoriu se arată că „în perioada 17 iulie 2005 - 27 februarie 2009 reprezentanții SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), prin inculpații Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai, Gheorghe Șupeală, au virat în mod nelegal, în interesul lui Liviu Luca, către SC EDILCONST SA, suma  de 14.649.762,73 lei, ce au cuprins lucrări de construcții executate la Ansamblu sediu social și anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păulești”.

De altfel, acesta ar fi și prejudiciul calculat de procurorii DIICOT. Mai mult, procurorii spun Liviu Luca este adevăratul beneficiar al construcției.

Despre Mircea Băicoianu, fost director al Diviziei Construcții din cadrul SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), procurorii spun că a contribuit la delapidarea sumei de 7.489.143,88 lei din bugetul societății, în interesul lui Liviu Luca.

DIICOT susține că Nicolae Sprințaru, economist în cadrul SC PSV COMPANY SA (fostă PETROMSERVICE SA), ar fi avizat, în mod nelegal, 21 facturi fiscale în valoare de 4.187.340,78 lei, facturi fiscale emise de către societatea care a executat lucrările de construcții la același ansamblu de construcții din Păulești, al cărui adevărat beneficiar a fost Liviu Luca.