Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat marți ca martor la DNA în dosarul în care Alexandru Simu, director general interimar al CFR, și Petru Ceșa, director general adjunct tehnic tot la CFR sunt urmăriți penal de procurori.

Informația privind audierea lui Sorin Grindeanu la DNA, vehiculată inițial pe surse în spațiul public, a fost confirmată ulterior de Ministerul Transporturilor.

"Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost citat, astăzi 17 ianuarie 2023, la sediul Direcție Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor. Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA. Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației și aflarea adevărului. Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației", a transmis instituția.

Reamintim că luni, procurorii DNA Timiș au dispus efectuarea urmăririi penale față de Alexandru Simu, director general interimar al CFR, și Petru Ceșa, director general adjunct tehnic tot la CFR.

Simu este acuzat de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, Ceșa este acuza de procurori de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și de uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. (Detalii)