Sorin Oprescu a scăpat de arestul la domiciliu, dar instanța nu i-a dat libertate totală de mișcare. Judecătorii i-au indicat clar unde are voie să se deplaseze primarul suspendat al Bucureștiului, dar și ce nu are voie să facă.

Curtea de Apel București i-a admis cererea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, și i-a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Conform deciziei instanței, pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu trebuie să nu depășească limita teritorială a municipiului București, să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau unități spitalicești din București.

Oprescu nu are voie să se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar, să exercite funcția de primar, să participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe 20 noiembrie pe Sorin Oprescu, fiind acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și constituire a unui grup infracțional organizat.

Alături de el au mai fost trimiși în judecată Cristian Stanca, zis „Grenadă”, fostul său șofer, dar și Mircea Octavian Constantinescu - directorul Direcției Economice din cadrul aparatului Primarului Municipiului București, Florin Șupeală - director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului (C.C.P.B.P.B.) cu atribuții de director adjunct și Claudiu Bengalici, administratorul unei firme.

Pe lângă aceștia, și Bogdan Popa - fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Romeo Albu, Ruxandra Avasiloaie Petroi, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Ion Niță vor fi judecați pentru fapte de corupție și crimă organizată. Citiți aici mai multe detalii din rechizitoriu.