Conform unui document oficial prezentat de ActualMM.ro, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, Sorina Pintea, revine asupra deciziei de a demisiona și va fi în continuare la conducerea unității.

În documentul prezentat de ActualMM.ro și datat 8 aprilie 2020, Sorina Pintea comunică faptul că ”revine asupra cererii de demisie din funcția de manager”, iar pe perioada incapacității temporare de muncă va fi înlocuită de directorul medical, doctorul Vasile Pop.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, instituție în subordinea căreia se află spitalul județean, e social-democratul Gabriel Zetea.

Pe 28 februarie, Sorina Pintea, fost ministru PSD al sănătății a fost vizată de un flagrant organizat de procurorii DNA. Adusă la DNA București pentru audieri, Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. 

Pintea a demisionat din funcția de manager al Spitaluloui Județean din Baia Mare pe 2 martie.

Pe 6 martie, Curtea de Apel București a decis respingerea arestării preventive a Sorinei Pintea și plasarea sa sub control judiciar.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a Sorinei Pintea.

În calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, județul Maramureș, ea ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, ”care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect "proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”.