Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru ultraj, fiind acuzat că a lovit un polițist.

”La data de 10.12.2021, în jurul orei 16:00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat interventia organelor de poliție la un imobil de pe raza Sectorului 1, București. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv I-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care I-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferinte fizice”, a precizat purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecätoria Sectorului 1 București.

Poliția Capitalei a comunicat faptul că, pe 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură ”s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate cu privire la realizarea interviului s-a declanșat un conflict".

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, cea care a sunat la 112 a fost Diana Șoșoacă. Ea a sunat vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate în cadrul realizării interviului. 

Prin ordonanța procurorului de astăzi s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de soțul Dianei Șoșoacă pe o perioadă de 60 de zile.

Senatoarea Șoșoacă și-a însoțit soțul luni la Parchet, împreună cu mai mulți susținători, care au avut altercații cu jurnaliștii.