Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în dosarul 10 august reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar, a precizat marți ministrul justiției Stelian Ion.

"Am așteptarea unei anchete corecte, rapide și în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul 10 august. Cred că suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar", a declarat Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă al Ministerului justiției.

Ministrul justiției a reamintit că dosarul a fost redeschis și se află la Înalta Curte de Casație și Justiție.


"Dacă instanța va considera că s-a depășit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar. Am convingerea că dosarul 10 august nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și vom putea afla curând adevărul", a explicat ministrul Stelian Ion.

Stelian Ion: Dosarul ''10 august'' nu se termină aici

Mai mult pe EurActiv »