Ministrul justiției, Stelian Ion, a declarat că DNA are o activitate destul de intensă, însă există ”alte auspicii” față de cele în care funcționa instituția pe vreme a Laurei Codruța Kovesi.

”Suntem într-o altă vreme, sub alte auspicii. Dar vă spun că se fac foarte mari eforturi acolo și văd o dorință foarte vizibilă de a se face treabă ca la carte. Poate nu mai există apetență nici din partea jurnaliștilor și nu am mai văzut jurnaliști în fața DNA”, a declarat Stelian Ion, la Prima TV.

Ministrul justiției a adăugat că este bine ca justiția să nu funcționeze sub presiune mediatică.

”E bine ca justiția să nu funcționeze sub presiune și presiunea asta televizată nu e tocmai bună pentru justiție”, a declarat Stelian Ion. Întrebat în legătură cu percepția publică potrivit căreia la DNA nu se mai întâmplă nimic, el a afirmat că activitatea DNA este una destul de intensă.

„Nu e adevărat, sunt trimiteri în judecată. Bilanțul DNA poate nu este ceea ce și-ar dori mulți, dar este foarte mult. Sunt politicieni care sunt trimiși în judecată. Numai eu am semnat documente trimise de președintele României pentru începerea urmăririi față de niște politicieni. E o activitate categorică și ce s-a întâmplat în perioada trecută a fost că unii dintre procurori au plecat din DNA din diferite motive, unii au plecat la Parchetul European, sunt mai puțini acum, de aceea trebuie refăcută resursa umană în Parchete. Eu apreciez activitatea DNA”, a declarat Stelian Ion.