Două persoane au fost plătite pentru a se ocupa de asistență socială și protecția copilului. Plătite din bani publici, au prestat doar pentru PSD Teleorman, arată stenogramele interceptărilor și declarațiile din dosarul Dragnea, citate de Adevărul.

Anisa-Niculina Stoica a fost dansatoare în cadrul Ansamblului „Burnasul” din Teleorman; s-a înscris în Organizaţia de Tineret a PSD Alexandria. A lucrat pentru un ziar local, de unde a avut o rampă de lansare pentru biroul de presă al PSD Teleorman.

Însă nu a fost angajată cu acte la PSD, ci la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleroman - susțin procurorii, citați de Adevărul. Stoica a fost angajată la DGASPC timp de patru ani, 22 mai 2006-27 decembrie 2010, perioadă în care a lucrat doar la PSD.

În declarația ei dată procurorilor, potrivit ziarului citat, ea spune că "persoana care a luat această decizie şi a găsit această formulă care nu a fost cea mai fericită, a fost preşedintele organizaţiei Liviu Dragnea, care era singurul care şi-a asumat această decizie”.

A doua persoană angajată presupus fictiv la DGASPC, Adriana Botorogeanu - în perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013, muncea doar la sediul PSD, era secretara organizației PSD - potrivit Adevărul

Șefa de la Resurse Umane spune că nu avea de ales, pentru că altfel nu și-ar mai fi găsit loc de muncă în tot județul.

După ce mai multe persoane din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleroman au fost interceptate, Jenica Dumitru, șefa Serviciului Resurse Umane din DGASPC, a recunoscut acuzaţiile, în mărturia dată DNA, citată de Adevărul:

 

„Am fost nevoită şi am acceptat să contrasemnez înscrisurile respective şi să accept această siuaţie, având în vedere că în situaţia în care aş fi refuzat să fac ceea ce am arătat mai sus şi mi s-a cerut de către directorul general, în mod sigur aş fi fost dată afară din cadrul instituţiei şi nu aş mai fi reuşit să-mi găsesc un alt loc de muncă, nici în instituţiile publice din Teleorman, având în vedere că acestea sunt conduse de către persoane care sunt numite politic şi care fac parte în mare majoritate din PSD; nici în cadrul unor firme private, deoarece în judeţul Teleorman şi aceste firme au acţionari şi administrator tot persoane din conducerea Organizaţiei PSD Teleorman”.

Fragment din interceptări, potrivit publicației citate:

Jenica Dumitru (șefa Serviciului Resurse Umane): Remus, Anisa este la Serviciu azi?

Remus Boboc: Nu ştiu.

Jenica Dumitru: Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010, trebuie să o xeroxez, că nu am nicio semnătură de-a ei în condică.

Remus Boboc: Bine! Bine! Bine, bine, bine! Pa!

Jenica Dumitru: Bine, pa!

***

Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru revine cu un telefon la Remus Boboc, șeful Serviciului Administrativ, și insistă ca Anisa-Niculina Stoica să vină în acea zi la sediul DGASPC Teleorman să semneze pontajul pe 2010 (!)

Jenica Dumitru (șefa Serviciului Resurse Umane): Remus, mai sun-o p-aia, că eu nu fac Paştele aici, f***-o în gură de paraşută, pe Anisa!

Remus Boboc (șeful Serviciului Administrativ): Hai că vin la tine, să-ţi mai spun ceva, hai, pa! Jenica Dumitru: Păi, hai, vino!

Remus Boboc a declarat la DNA că Adriana Botorogeanu nu venea la serviciu „acest aspect fiind cunoscut de toţi angajaţii instituţiei”. „Era considerat aproape normal ca aceasta şi Anisa-Niculina Stoica să nu vină la serviciu şi să-şi încaseze salariul, deoarece se considera că cele două erau protejate având în vedere că lucrau la sediul organizaţiei judeţene a PSD.

***

Potrivit mărturiilor celor implicaţi şi interceptărilor telefonice şi ambientale, de acest lucru s-a ocupat Jenica Dumitru (șefa Serviciului Resurse Umane), la ordinul Floarei Alesu (director DGASPC). „Menţionez că în situaţia în care nu aş fi executat dispoziţiile directorului privitoare la întocmirea pontărilor, chiar dacă nu intra în atribuţiile mele de serviciu, nici şefa Serviciului Secretariat Bombonica [soția liderului PSD, Liviu Dragnea] nu şi-ar fi primit salariul şi aş fi fost dată afară în următoarea secundă”.

enica Dumitru: Remus, mai sun-o p-aia, că eu nu fac Paştele aici, f***-o în gură de paraşută, pe Anisa! Remus Boboc: Hai că vin la tine, să-ţi mai spun ceva, hai, pa! Jenica Dumitru: Păi, hai, vino! Remus Boboc a declarat la DNA că Adriana Botorogeanu nu venea la serviciu „acest aspect fiind cunoscut de toţi angajaţii instituţiei”. „Era considerat aproape normal ca aceasta şi Anisa-Niculina Stoica să nu vină la serviciu şi să-şi încaseze salariul, deoarece se considera că cele două erau protejate având în vedere că lucrau la sediul organizaţiei judeţene a PSD

Citeste mai mult: adev.ro/ol5x4m
„Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010” Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru, şefa Resurselor Umane din DGASPC, l-a sunat, la ora 09.05, pe Remus Boboc, şeful Serviciului Administrativ, căruia îi spune să o cheme la sediul instutuţiei pe Anisa-Niculina Stoica. Jenica Dumitru: Remus, Anisa este la Serviciu azi? Remus Boboc: Nu ştiu. Jenica Dumitru: Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010, trebuie să o xeroxez, că nu am nicio semnătură de-a ei în condică. Remus Boboc: Bine! Bine! Bine, bine, bine! Pa! Jenica Dumitru: Bine, pa! Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru revine cu un telefon la Remus Boboc, aceasta insistă ca Anisa-Niculina Stoica să vină în acea zi la sediul DGASPC Teleorman să semneze pontajul pe 2010.

Citeste mai mult: adev.ro/ol5x4m
Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010” Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru, şefa Resurselor Umane din DGASPC, l-a sunat, la ora 09.05, pe Remus Boboc, şeful Serviciului Administrativ, căruia îi spune să o cheme la sediul instutuţiei pe Anisa-Niculina Stoica. Jenica Dumitru: Remus, Anisa este la Serviciu azi? Remus Boboc: Nu ştiu. Jenica Dumitru: Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010, trebuie să o xeroxez, că nu am nicio semnătură de-a ei în condică. Remus Boboc: Bine! Bine! Bine, bine, bine! Pa! Jenica Dumitru: Bine, pa!

Citeste mai mult: adev.ro/ol5x4m
Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010” Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru, şefa Resurselor Umane din DGASPC, l-a sunat, la ora 09.05, pe Remus Boboc, şeful Serviciului Administrativ, căruia îi spune să o cheme la sediul instutuţiei pe Anisa-Niculina Stoica. Jenica Dumitru: Remus, Anisa este la Serviciu azi? Remus Boboc: Nu ştiu. Jenica Dumitru: Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010, trebuie să o xeroxez, că nu am nicio semnătură de-a ei în condică. Remus Boboc: Bine! Bine! Bine, bine, bine! Pa! Jenica Dumitru: Bine, pa!

Citeste mai mult: adev.ro/ol5x4m