Șefa ÎCCJ a cerut miercuri suspendarea dezbaterilor de la CCCR privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte pe completurile specializate în cauze de corupție, susținând că trebuie așteptată o decizie a CJUE.

La începutul ședinței de la CCR, Tarcea a explicat că mai multe instanțe din țară au sesizat CJUE cu privire la competența Curții Constituționale de a lua o decizie în legătură cu modalitatea de compunere a instanțelor, relatează Agerpres. Solicitarea sa a fost însă respinsă de CCR.

De asemenea, Tarcea a spus că vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, nu avea calitatea de a depune sesizarea la CCR.

Pe 25 martie, Florin Iordache anunța că a sesizat CCR privind un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Instanța supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care președintele de atunci al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat atribuțiile către Florin Iordache. Deputatul PSD a contestat modul în care sunt formate completurile de 3 la ÎCCJ.