Şefa ÎCCJ a cerut miercuri suspendarea dezbaterilor de la CCCR privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte pe completurile specializate în cauze de corupţie, susţinând că trebuie așteptată o decizie a CJUE.

La începutul şedinţei de la CCR, Tarcea a explicat că mai multe instanţe din ţară au sesizat CJUE cu privire la competenţa Curţii Constituţionale de a lua o decizie în legătură cu modalitatea de compunere a instanţelor, relatează Agerpres. Solicitarea sa a fost însă respinsă de CCR.

De asemenea, Tarcea a spus că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, nu avea calitatea de a depune sesizarea la CCR.

Pe 25 martie, Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele de atunci al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile către Florin Iordache. Deputatul PSD a contestat modul în care sunt formate completurile de 3 la ÎCCJ.