Ministrul Justiției s-a supărat că nu a primit raportul privind activitatea DNA și a declarat că nu se duce miercuri la bilanțul instituției.

”Discursul dvs poate fi seducător, convingător, dacă îl faceți în fața celor care nu se pricep deloc...Categoric nu mă convingeți”, a declarat la finalul ședinței CSM ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ce procurorul-șef al DNA i-a demontat așa-zisele acuzații din raportul prezentat joia trecută. 

”Sper cu convingere că adevărul va ieși la suprafață, că societatea are nevoie să cunoască adevărul ca să știe ce măsuri să ia... Ce-am spus eu, ce-ați spus dvs, sigur nu va judeca doar secția de procurori (a CSM), sigur vor judeca românii, societatea în general și convingerea mea e că adevărul iese la suprafață”, a mai spus ministrul.

Pe de altă parte, Tudorel Toader s-a supărat pe șefa DNA și a anunțat-o că nu va participa miercuri la şedinţa de bilanţ pe anul 2017 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, invocând faptul că nu a primit raportul de activitate al instituţiei.

"Mâine aveţi bilanţul, mâine este 28 februarie şi până mâine trebuia să îmi trimiteţi raportul (de activitate pe 2017 - n.r.) şi nu l-am primit. Aveţi o explicaţie? Mi-aţi trimis şi o invitaţie şi vă mulţumesc, dar sigur nu voi veni, că eu vin acolo să mă uit la dumneavoastră ca ministru al Justiţiei fără a vă îndeplini obligaţia din lege să îmi daţi raportul. (...) Potrivit legii, raportul se trimite la invitaţi", a spus Toader, potrivit Agerpres.

Laura Codruţa Kovesi a arătat că invitaţii primesc raportul: "Se prezintă raportul de activitate în forma scrisă, se înaintează procurorului general al PÎCCJ, care urmează să vi-l transmită dumneavoastră şi acest lucru s-a întâmplat. (...) Persoanele care sunt invitate să ia cuvântul categoric primesc raportul de activitate pentru a putea să îşi noteze lucruri", a explicat ea.Kovesi a precizat că raportul de activitate al DNA pe anul 2017 i-a fost transmis ministrului Justiţiei în cursul acestei zile.

"Şi eu ce fac, îl citesc la noapte?", a replicat ministrul Justiţiei.