Ministrul Justiției s-a supărat că nu a primit raportul privind activitatea DNA și a declarat că nu se duce miercuri la bilanțul instituției.

”Discursul dvs poate fi seducător, convingător, dacă îl faceți în fața celor care nu se pricep deloc...Categoric nu mă convingeți”, a declarat la finalul ședinței CSM ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ce procurorul-șef al DNA i-a demontat așa-zisele acuzații din raportul prezentat joia trecută. 

”Sper cu convingere că adevărul va ieși la suprafață, că societatea are nevoie să cunoască adevărul ca să știe ce măsuri să ia... Ce-am spus eu, ce-ați spus dvs, sigur nu va judeca doar secția de procurori (a CSM), sigur vor judeca românii, societatea în general și convingerea mea e că adevărul iese la suprafață”, a mai spus ministrul.

Pe de altă parte, Tudorel Toader s-a supărat pe șefa DNA și a anunțat-o că nu va participa miercuri la ședința de bilanț pe anul 2017 a Direcției Naționale Anticorupție, invocând faptul că nu a primit raportul de activitate al instituției.

"Mâine aveți bilanțul, mâine este 28 februarie și până mâine trebuia să îmi trimiteți raportul (de activitate pe 2017 - n.r.) și nu l-am primit. Aveți o explicație? Mi-ați trimis și o invitație și vă mulțumesc, dar sigur nu voi veni, că eu vin acolo să mă uit la dumneavoastră ca ministru al Justiției fără a vă îndeplini obligația din lege să îmi dați raportul. (...) Potrivit legii, raportul se trimite la invitați", a spus Toader, potrivit Agerpres.

Laura Codruța Kovesi a arătat că invitații primesc raportul: "Se prezintă raportul de activitate în forma scrisă, se înaintează procurorului general al PÎCCJ, care urmează să vi-l transmită dumneavoastră și acest lucru s-a întâmplat. (...) Persoanele care sunt invitate să ia cuvântul categoric primesc raportul de activitate pentru a putea să își noteze lucruri", a explicat ea.Kovesi a precizat că raportul de activitate al DNA pe anul 2017 i-a fost transmis ministrului Justiției în cursul acestei zile.

"Și eu ce fac, îl citesc la noapte?", a replicat ministrul Justiției.