Ministrul Justiției a dezvăluit că niciun procuror nu s-a înscris în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, deși au trecut 13 din cele 18 zile în care se pot depune dosarele.

„M-am interesat la Direcția de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. Sunt convins că vor fi”, a declarat luni dimineață ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministerul Justiției a început pe 6 august o nouă selecție pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, după ce aceasta a rămas vacantă prin revocarea Laurei Codruța Kovesi de către președintele României, ca urmare a unei decizii controversate a Curții Constituționale.

Noua procedură este programată între 6 august - 6 septembrie, dar candidații pot depune cereri de înscriere până pe 24 august inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiției a anunțat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror-șef al DNA în primul concurs.

Cei patru candidați înscriși în prima selecție, respinși de ministrul Justiției, au fost Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.