Ministrul Justiției a dezvăluit că niciun procuror nu s-a înscris în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, deși au trecut 13 din cele 18 zile în care se pot depune dosarele.

„M-am interesat la Direcţia de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. Sunt convins că vor fi”, a declarat luni dimineață ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei a început pe 6 august o nouă selecţie pentru ocuparea funcției de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce aceasta a rămas vacantă prin revocarea Laurei Codruța Kovesi de către președintele României, ca urmare a unei decizii controversate a Curții Constituționale.

Noua procedură este programată între 6 august - 6 septembrie, dar candidaţii pot depune cereri de înscriere până pe 24 august inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA în primul concurs.

Cei patru candidaţi înscrişi în prima selecție, respinși de ministrul Justiției, au fost Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.