Ministrul justiției susține că a venit cu argumente manageriale și juridice pentru revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, dar președintele Klaus Iohannis a dat un răspuns „pur politic”.

„Raționamentele și argumentele de ordin constituțional le cunosc constituționaliștii. Eu în ceea ce fac nu încerc să conving pe x sau pe y pentru că nu-i cunosc nivelul de înțelegere. Eu am venit cu argumente juridice și de ordin managerial, domnul președinte a răspuns pur politic”, a spus Tudorel Toader, la Antena 3.

Ministrul justiției consideră că nu trebuia să îl convingă pe președinte în cazul revocării șefei parchetului anticorupție, dar că Iohannis „trebuia să se uite la argumente, să vadă dacă sunt justificate sau nu”.

Iohannis a respins cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi înaintată de Tudorel Toader, care a anunțat ulterior că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională în această chestiune. Președintele Iohannis a comentat această informație, spunând că nu este niciun temei și niciun conflict între Guvern și președinte pentru sesizarea CCR. „Putem să înțelegem că ministrul justiției este personal nemulțumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici și până la un conflict constituțional este cale lungă”, a spus Iohannis.