Ministrul Justiției a afirmat că direcțiile de Probațiune au luat măsuri suplimentare pentru supravegherea celor eliberați.

"Nu știu, vom vedea. Sper să nu existe, să spunem, o dinamică crescândă a ratei criminalității. Până la urmă, pedeapsa și detenția în penitenciar are rolul acesta, de prevenție specială față de cel care a fost aplicată decât prevenție generală față de toți cetățenii cărora legiuitorul le atrage atenția să nu intre în impact cu legea penală că, de nu, vor suporta rigorile acesteia, adică pedepsele", a declarat luni, la Iași, Tudorel Toader, răspunzând unei întrebări din partea presei, relatează Agerpres.

El a spus că, înainte de intrarea în vigoare a noii legi, i-a invitat la Ministerul Justiției toți șefii Direcțiilor de Probațiune pentru a discuta despre dificultățile pe care le întâmpină în activitatea lor, precum și măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea activității.

Totodată, Toader a explicat, referitor la recursul compensatoriu, că studiul de impact s-a făcut în momentul elaborării legii, menționând că, inițial, proiectul prevedea trei zile beneficiu pentru liberare condiționată și nu șase cât este în prezent. Modificarea a fost făcută în Parlament.