Ministrul Justiției știa că proiectele sale controversate de modificare a legilor Justiției nu vor rămâne la fel și că vor suferi modificări în Parlament. Toader a dat impresia că este foarte relaxat după comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Tudorel Toader a răspuns mai multor întrebări ale jurnaliștilor după ce a participat la lansarea de carte a lui Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, relatează Agerpres.

„Sunt convins că nu trebuie să ne îngrijoreze (reacția SUA, n.r.). Noi avem deplina libertate să legiferăm așa cum Constituția ne cere, să legiferăm în parametrii și standardele europene și internaționale. (...) Faptul că un ambasador, un departament își exprimă o anumită poziție nu trebuie să ne îngrijoreze pentru că noi, repet, avem competențele, capacitatea, libertatea de a legifera. Noi trebuie doar să avem grijă, repet, să avem grijă să ne îndeplinim acest mandat în limitele statului de drept și în parteneriatele și colaborările pe care le avem”, a adăugat Toader.

Tudorel Toader a vorbit despre proiectele sale controversate ca fiind „un bulgăre” căruia i-a dat drumul la vale.

„Orice schimbări vor fi, eu sunt foarte mulțumit că am adus în actualitate discuția, că am arătat direcțiile de schimbare, că cele fundamentale vor rămâne. Sigur, nicio lege nu este perfectă. Cu timpul se va mai putea modifica. Dacă vreți, eu au făcut efortul de a da bulgărele la vale, după care el se rostogolește, se limpezește, dar important este să dai impulsul, să generezi schimbarea și să dai direcția”, a mai spus Toader.