Avizul negativ, plin de critici dure, dat de Consiliul Superior al Magistraturii nu l-a împiedicat pe ministrul Justiției să meargă mai departe cu propunerea sa la conducerea DNA. Iohannis are dreptul să refuze o singură dată.

Tudorel Toader consideră în continuare că Adina Florea trebuie să conducă Direcția Națională Anticorupție.

„Astăzi am transmis către Președintele României următoarele propuneri de numire în funcții de conducere: Adina Florea - procuror sef DNA; Elena Georgiana Hosu - procuror sef adjunct DIICOT; Florena-Esther Sterschi- procuror sef la Sectia de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ!”, a scris ministrul pe Facebook.

Adina Florea a avut o prestație apreciată negativ în timpul interviului desfășurat la Consiliul Superior al Magistraturii. De altfel, votul a fost unul clar împotrivă: 6-1. Doar Tudorel Toader a votat pentru.

Motivarea votului a fost una dură: este „submisivă”, are „o rezistență redusă la stres”, și că are „sincope” în ceea ce privește „onestitatea și imparțialitatea”. CSM remarcă și că Florea a spus că nu nu a știut ce conține protocolul parchet-SRI. Afirmația că nu ea nu a fost niciodată un procuror independent a șocat întreaga Secție pentru procurori din cadrul CSM.

Amintim că Adina Florea a fost preferată de Tudorel Toader după ce și-a întemeiat proiectul managerial pe critici la adresa fostei conduceri a DNA (Laura Codruța Kovesi).

Florea este fiica unui cunoscut membru PSD din Constanța, care a și spus că s-ar putea ca Iohannis să aibă probleme la DNA dacă va fi numită Adina.